Proza

Rak'n'Roll

Nikola Kekić

Rak N Roll NaslovnicaISBN 978-961-6925-27-3 (pdf)

Knjiga je bila izbrana za projekt Primorci beremo! Izposodite si jo lahko tudi v knjižnici!

Kratek odlomek:

Velikokrat sem razmišljal, kaj bi bil, če ne bi zaplesal na glasbo »rak'n'rolla«? Kje bi bil sedaj? Kaj bi delal in seveda s kom? Bi imel kakšno sanjsko službo po končani višji izobrazbi, bi se preselil kam drugam, v večje mesto, imel že otroke in tudi skrbel zanje? Preveč sem razmišljal. Življenjska cesta in ovinki na njej so me pripeljali do lokacije, na kateri sem sedaj. Do lokacije, na kateri sem včasih v kurcu, včasih pa v pizdi. Ampak – sem! Še zmeraj sem, na tem s cestami prepletenem modrem planetu, čigar osnovne in seveda najlepše atribute človek na žalost ne vidi več.

Preberite več: Rak'n'Roll

Beluge

Znanstveno fantastični roman

Žiga Žigon

ISBN 978-961-6925-16-7 (pdf)
ISBN 978-961-6925-17-4 (e-pub)

Naj vas naslov ne zavede, te Beluge niso ljubki beli kiti!

Zgodba Beluge se iz skromne in temačne izpovedi prestrašenega protagonista, ki se nenadoma znajde v brezizhodnem položaju, spreobrne v srdit boj za svobodo in pravičnost. Iz grozljive pripovedi zgodba preraste v epsko avanturo neslutenih razsežnosti, kjer se mora protagonist, če to želi ali ne, soočiti z lastnimi strahovi in moralnimi vrednotami.

Preberite več: Beluge

Biseri za Lolo

Katja Bergles

ISBN 978-961-6925-06-8 (ePub)
ISBN 978-961-6925-07-5 (pdf)

»Svet je, (takšen) kot je.

Kakšen bo, je odvisno od tebe in mene,« pravi avtorica knjige Biseri za Lolo.
 
Knjiga je hvalnica življenju kot čudoviti pustolovščini. Je strnjen življenjski vodnik skozi iskrive, duhovite in poučne zgodbe. Namenjen je vsem, ki želijo duhovno rasti na spontan in zabaven način. Knjiga kliče, naj odslovimo vse svoje bojazni, skrbi in omejitve in se preprosto predamo. Prepričuje, da so le zaradi strahu sanje nemogoče.

Preberite več: Biseri za Lolo