Na vaše povpraševanje o lektoriranju v kratkem času odgovorimo s konkurenčno ponudbo. Cena lektoriranja je odvisna od besedila in zahtevnosti.

Kako določimo ceno lektoriranja pri lektorski in prevajalski agenciji DigitPen?
Ker razumemo, da so študentski žepi plitki, nudimo posebno ugodno lektoriranje za študente. Pravopisno lektoriranje diplomske naloge stane 1,3 evre na lektorsko stran (1500 znakov). V kolikor besedilo potrebuje le manjše stilske popravke, vam te naredimo brez dodatnega stroška za vas, v kolikor pa bi želeli, da vam vašo diplomsko nalogo strokovno »izpilimo« tudi s stilskega vidika, ceno skupaj določimo na podlagi količine dela; vsekakor pa se cena stilske lekture giblje do 2,5 evre na stran.
Magistrske in doktorske naloge so tako z vsebinskega kot z jezikovnega vidika zahtevnejše, tako da je cena za njihovo lektoriranje načeloma višja (2,5 evre na stran), vendar jo v primeru manjšega števila napak lektoriramo tudi po nižji ceni.
Lektoriranje splošnih besedil, leposlovnih knjig, člankov, blogov, spletnih strani, ponudb, reklamnega materiala, dopisov, uradnih pisem in podobnih tekstov stane 2,5 evre na stran za pravopisno lekturo in 3 evre na stran za stilno korekturo. Strokovna besedila, strokovne članke in knjige lektoriramo (pravopisna lektura) po 3 evre na stran, cena 3,5 evre na stran pa vključuje še stilno korekturo. 
Natančen cenik lektorskih storitev pri DigitPenu si lahko ogledate tukaj.

Rok za lektoriranje
Ko določimo ceno lektoriranja, nam pošljete tekst (vsi podatki so, jasno, skrbno varovani). Rok za opravljeno delo je odvisen od količite in  zahtevnosti besedila, ki potrebuje lekturo. Za diplomske naloge načeloma potrebujemo 2-3 dni, za magistrske in doktorske 3-5 dni. Ker se zavedamo, da vsem kdaj v grlo teče tudi voda, vam omogočamo hitro lektoriranje v 24-ih urah. To pomeni, da se v trenutku posvetimo le vaši nalogi ter da delamo tudi čez običajen delovni dan – dokler lektura ni končana. Teksti za hitro lekturo so omejeni na približno 70 strani, saj je to količina besedila, ki ga je še mogoče lektorirati v enem dnevu.

Opravljena lektura in plačilo
Po opravljenem delu vam vrnemo dve datoteki – besedilo z vidnimi popravki in prečiščen tekst. Morebitne stilne popravke vam predlagamo v komentarju, saj s stilnega in vsebinskega vidika besedila nikoli samovoljno ne spreminjamo. Do takrat poravnate tudi račun, mi pa vam po potrebi izdamo še potrdilo o lektoriranju.


Pri lektorski in prevajalski agenciji DigitPen lahko uredite vse na enem mestu
V kolikor potrebujete še prevod povzetka diplomske, magistrske ali doktorske naloge, vam z veseljem ugodimo tudi na tem področju, saj je DigitPen tudi prevajalska agencija, na vašo željo pa vam diplomsko nalogo tudi tehnično uredimo. Z vsem naštetim imamo bogate izkušnje, smo natančni in strokovni ter se vam trudimo ugoditi v vseh pogledih, saj je vaše zadovoljstvo tudi naše!