Lektoriranje besedil pomeni preverjanje pravopisne, slovnične in po potrebi tudi stilne korektnosti besedila. Lektorji pri DigitPenu so diplomirani slovenisti z večletnimi izkušnjami, skozi katere ostrijo svoj čut za jezik ter še dodatno dopolnjujejo svoje znanje.

Lektoriranje besedil zahteva natančno poznavanje slovničnih in pravopisnih pravil, zbrano branje, visoko koncentracijo ter dober občutek za jezik, saj lektor ne skrbi le za manjkajoče vejice, temveč tudi za estetiko izražanja in umestitev besedila v kontekst.

Zakaj je lektoriranje besedil potrebno?

V vsakdanjem življenju se morda ne zavedamo pomembnosti pravilnega in ustreznega pisnega izražanja, vendar prav vsi opazimo slabo lektorirano (ali celo nelektorirano) javno objavljeno besedilo. 

Slovnično in stilno ustrezen prispevek predstavi vaše podjetje ali izdelek veliko bolj pozitivno kot neustrezen, dobro lektorirana diplomska, magistrska ali doktorska naloga pa pomeni korak k večji samozavesti pri predstavljanju svojega končnega izdelka na fakulteti.

Kaj lektoriramo pri DigitPenu?

Pri DigitPenu imamo izkušnje z lektoriranjem vseh vrst besedil, med drugim nudimo:

  • lektoriranje diplomskih nalog,
  • lektoriranje magistrskih nalog,
  • lektoriranje doktorskih nalog,
  • lektoriranje spletnih strani,
  • lektoriranje knjig (leposlovja in strokovne literature), zbornikov, biltenov, drugih publikacij,
  • lektoriranje časopisov in revij,
  • lektoriranje brošur, predstavitvenih katalogov, reklam, navodil in drugih besedil.


Besedilo, ki ga želite lektorirati, nam lahko pošljete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in v najkrajšem času vam bomo vrnili ugodno ponudbo.
Nudimo posebne ugodnosti in popuste za lektoriranje diplomskih nalog - z brezplačnim prevodom povzetka in brezplačnim oblikovanjem.