Ravenheart

 

ISBN 978-961-6925-24-2 (pdf)
ISBN 978-961-6925-25-9 (ePub)

 

Napeta in zanimiva zgodba nenavadne najstnice Eleni, prihodnje voditeljice velike družine Ravenheart, ki se spopada s težavami lastne identitete ter svojih nadnaravnih in še ne izraženih moči. Ob težavah na prestižni Kraljevski akademiji, namenjeni članom velikih družin in nadljudem, se trudi hkrati ohranjati ravnovesje v deželi, kjer je pretekla vojna med Ravenhearti in Skysongi pustila neizbrisane sledi ter grozi, da bo ponovno  izbruhnila. Priporočamo!

dr. Katja Bergles

 

Zgodba se pričenja na velikem dvorcu Ravenheart, kjer skupaj s svojo družino biva sedemnajstletno rdečelaso dekle po imenu Eleni Ravenheart. A Eleni ni popolnoma običajna dijakinja. Ona pravzaprav še zdaleč ni niti navaden človek. Veliko družino Ravenheart namreč sestavljajo črnokrili mešanci med angeli in demoni, ki, poleg ostalih štirih velikih družin angelov in demonov, pomagajo ljudem vzdrževati mir na njihovem planetu.
A čeprav prihaja Eleni iz bogate aristokratske družine in je obenem tudi bodoča voditeljica velike družine Ravenheart, njeno življenje ni postlano le z rožicami. Sama namreč še vedno ne zna uporabljati svojih moči in tudi kril ji še nikoli ni uspelo priklicati. Da pa bi bilo vse še slabše, se ji po vpisu na prestižno Kraljevsko akademijo začnejo dogajati prav čudne stvari, mnoge izmed katerih so povezane z njeno zdaj že davno pozabljeno preteklostjo, ki si jo Eleni niti v sanjah ne bi mogla pradstavljati.
Na akademiji se sooči še s članom velike družine belokrilih angelov, imenovane Skysong, ki je že lep čas zaprisežena sovražnica velike družine Ravenheart, kar dokazuje tudi nedavna vojna, ki je pred leti izbruhnila med njima. Trajala je dobrih sedem let in je skorajda izbrisala družino Ravenheart z obličja tega sveta.
A nadležni Gabriel Skysong še zdaleč ne bo njena edina skrb. Spori med Ravenhearti in ostalimi Skysongi se namreč znova stopnjujejo. Bo lahko Eleni še pravi čas pomirila napetosti med njimi ali je ponovna vojna neizbežna?

{text2mod}

O avtorju

Facebook stran avtorja

 

{/text2mod}