Znanstveno fantastični roman

Žiga Žigon

ISBN 978-961-6925-16-7 (pdf)
ISBN 978-961-6925-17-4 (e-pub)

Naj vas naslov ne zavede, te Beluge niso ljubki beli kiti!

Zgodba Beluge se iz skromne in temačne izpovedi prestrašenega protagonista, ki se nenadoma znajde v brezizhodnem položaju, spreobrne v srdit boj za svobodo in pravičnost. Iz grozljive pripovedi zgodba preraste v epsko avanturo neslutenih razsežnosti, kjer se mora protagonist, če to želi ali ne, soočiti z lastnimi strahovi in moralnimi vrednotami.

 

Frenk se nekega dne zbudi nemočno priklenjen na posteljo in niti sanja se mu ne, kdo je njegov ugrabitelj. Soočen z brezizhodnim položajem se spopade s svojimi ječarji, vendar je njegov boj za svobodo oviran na vsakem koraku. Njegove roke so zmeraj bolj krvave, duša vedno bolj obremenjena, meglica, ki zakriva resnico, je zmeraj višje, a rešitve še vedno ni od nikoder.

Odločitve postajajo vse težje, osebno prepričanje se sprevrže v iluzijo neukega slepca. Frenk je postavljen pred nemogoče odločitve, ki bodo vplivale na tisoče in še preden se zave, je vpleten v boj, ki močno presega njegove zmožnosti. Prijatelje mora poiskati med sovražniki, ustaviti genocid in ogenj stoletnih krivic, ki kar kriči po krvavem maščevanju ter premagati sovražnika, ki na poti za dosego svojega cilja ne izbira prav nobenih sredstev.

Boj za golo preživetje se sprevrže v napeto avanturo naslutenih razsežnosti, kjer se bo moral Frenk dokončno odločiti bo rešil svojo kožo ali bo naredil tisto, za kar verjame, da je prav? Bo kos neverjetnim okoliščinam, v katere je bil tako neusmiljeno vržen, in ali lahko ima tako temačna zgodba sploh srečen konec?


Mnenje o knjigi:

Žiga Žigon je mlad avtor in to je njegov prvenec. V naši deželici na južni strani Alp je potrebno kar nekaj poguma, da pišeš v tako nerazumljenem in konstantno podcenjenem žanru, kot je to znanstvena fantastika. Avtorju je to izziv. Upajmo, da bo knjiga pri bralcih naletela na ugoden sprejem.
Zbodba Belug teče gladko in nas sili, da beremo in uživamo v akciji.
Žigon nam sporoča, da je potrebno proaktivno delovati v svetu in spremeniti vse skupaj z revolucijo. Pri tem uporabi vsa orožja, ki jih je uspel iztrgati iz rok nasprotnika. Ob tem nima nobenih zadržkov, da jih ne bi uporabil. Neumno je govoriti, da nastavi desno lice, če so te udarili po levem. Za pravično stvar se je potrebno postaviti z zavihanimi rokavi in s pestjo stisnjeno v pest ter na koncu tudi zamahniti.
Zgodba nam daje upanje, da človeška vrsta še vseeno ni vse zavozila in je mogoče rešiti vse skupaj, če se bomo le pametno in humano obnašali, razmišljali in delovali. S tem delom dobiva slovenska znanstvena fantastika nov poganjek, ki ga resnično potrebuje.

Andrej Ivanuša, pisatelj, založnik, urednik fanzina za znanstveno fantastiko in fantazijo Jašubeg en Jered

{text2mod}

O avtorju

 

Žiga Žigon (1982) je mlad avtor, ki je šele pred kratkim odkril svojo ljubezen do pisanja. Zaključil je študij na Fakulteti za varnostne vede, njegovo delo pa se prepleta z ekonomijo in marketingom. Je velik ljubitelj filma, knjig, motociklov in potovanj. Njegovo domišljijo najbolj buri vse, kar se nahaja v sivem polju znanega in mogočega. Že od nekdaj je zaljubljen v znanstveno fantastiko in izbira žanra, v katerem ustvarja, je bila pravzaprav samoumevna.

{/text2mod}